Hvad vil vi med EU?

Af Kristian Mouritzen 32

 Det er nok det væsentligste spørgsmål efter ugens debat om grænsebommene og Schengen-aftalerne, hvor regeringen og Dansk Folkeparti har skruet et forlig sammen, som måske eller måske ikke sætter alvorlige spørgsmålstegn ved Danmarks fremtidige forhold til Schengen-aftalerne. Eller måske endda til hele samarbejdet i EU.

 Den kommende tid vil der komme flere spørgsmål fra EU-kommissionen til Danmark om, hvordan aftalen med DF skal fortolkes. I det forløb kan det stadig tænkes, at parterne i sidste ende enes om, at det, Danmark har vedtaget, holder sig pænt inden for rammerne af Schengen-aftalerne. Så har regeringen selvfølgelig snydt DF, fordi de så sidder tilbage med en aftale, som man kunne have gennemført uden stort ståhej. Alle lande kan selvfølgelig inden for rammerne af Schengen justere indsatsen ved grænsene, bare det ikke går ud over det fundamentale – fri bevægelighed. I det tilfælde har DF  så  støttet en tilbagetrækningsreform uden reelt at have fået noget til gengæld.

 Eller også har DF ret i, at der er indgået en reel aftale med regeringen, som betyder, at Danmark kommer i problemer i forhold til Schengen-aftalerne. Så må Danmark vælge. Skal vi forlade Schengen, eller vil regeringen tage et opgør med DF og få aftalen ændret, så den ligger inden for Schengen. Men det rejser også et alvorligt spørgsmål om, hvor langt DF kan drive regeringen i retning af en ændring af Danmarks forhold til EU. Vi står over for et formandskab om godt seks måneder, og det danske ry i EU er ikke det bedste. Som EU kommissær Connie Hedergaard siger i Berlingske, så har DFs Peter Skaarup ikke læst de udenlandske aviser, hvis han tror, at det her er en storm i et glas vand. Når man bevæger sig rundt i Europa tager det ikke mange sekunder at finde ud af, at vores ry er særdeles blakket. Vi er EUs “østrigere” med henvisning til dengang, Østrig blev isoleret. Som kommissionen ser det, så understøtter Danmark en undergravende proces i forhold til hele udviklingen i EU. Store ord, og man kan vælge at trække på skuldrene og sige, at EU er hysterisk. Men det fjerner blot ikke indtrykket af, at vi er på vej ud på et skråplan på flere områder.

 Det er lykkedes DF at  bilde os ind, at det, vi foretager os, er det samme som i Sverige. Hvis det er tilfældet, vil der formentlig ikke være nogle problemer, og så har DF heller ikke fået den aftale, de tror. For svenskerne har ikke systematisk bevogtning af grænserne. For os, der jævnligt krydser Øresunds-broen står det fast, at man skal være ualmindelig heldig for at støde på en svensk tolder. Jeg har personligt aldrig set andet end en tom Volvo med påskriften TULL, når jeg passerer broen. Og svenskerne selv siger da også, at der ikke er noget fast hold ved grænserne. Så hvis det er aftalen, så holder den sig sikkert pænt inden for rammerne af Schengen-samarbejdet, og så har det hele været luft og symbolpolitik. Fint nok hvis nogen falder for det.

 Men alvoren er tilstede i det her, fordi kommissionens formand, José Barosso, reagerer så hårdt, som han gør. Han reagerer ikke kun, fordi han er ansat til at forsvare EU, men han reagerer også, fordi netop Schengen-samarbejdet bliver udfordret lige nu, og at han mener, at det er nødvendigt at stå sammen, hvis ikke hele fundamentet for EU skal falde væk –  nemlig den frie bevægelighed for varer og personer på tværs af grænserne i EU. Symbolpolitik eller ej. Vi står med en alvorlig sag, som kan udfordre hele grundlaget for EU, fordi en række kriser giver de europæiske  lande problemer. Finanskrisen og hjælpen til en række lande har ikke gjort det lettere for EU at være populære i de lande, der skal betale gildet. Problemerne med flytningestrømmen fra de nye “demokratier” i Nordafrika har heller ikke gjort solidariteten lettere. Og den grænseoverskridende kriminalitet bekæmpes med mistænksomhed og nu grænselukninger i stedet for større politimæssigt samarbejde. Og det selv om Rigspolitiet også anbefaler dette.

 Man kan godt forstå, at den tyske ambassadør i Danmark synes, at vi er et lidt besynderligt folkefærd, siden vi gider investere 39 mia. kroner i en Fehmern-bro samtidig med, at vi ofrer 300 mio. kroner på at få øget grænsekontrollen. Det hænger selvfølgelig heller ikke sammen. Med mindre altså, at vi alle har misforstået det hele, og at den nye aftale holder sig inden for Schengen-samarbejdet. Så har DF et dobbeltforklaringsproblem over for vælgerne. Men dem om det. Så har statsministeren spillet kortene ualmindelig flot.

32 kommentarer RSS

 1. Af fie halvorsen

  -

  Man burde grine og græde på samme tid.
  Kan man grine og græde på samme tid. ?
  Det er egentlig forunderligt at med de nye stramninger, senere efterløn og folkepension , kan man kun indtjene 18 milliarder i 2020.
  Hvis nu Danskerne havde protesteret og bekæmpet den kæmpestore fortrinsvis uuddannede , mange analfabetiske islamiske befolkningsgruppe som har invaderet / indvandret i landet , kunne man have sparet mellem 20 til 40 milliarder kroner HVERT eneste år.
  Dvs. at Danskerne har taget røven på sig selv. !!!!
  Hvad med at lukke alle offentlige kasser, for tilrejsende velfærdsindvandrere , og lad befolkningen selv spare op , til alle de fremtidige ydelser de ønsker at modtage.( så ville virkningsgraden blive noget større ).
  Hr. Søren Pind vil vedblive med at tage en hvis bagdel, på befolkningen, han gør jo intet for at stoppe indvandringen.
  Hans lallende og vævende betragtninger ang. den nye toldaftale, siger jo meget om manden, det var DF`s skyld – det var ikke mig der ville det. ! ( hvis EU påbyder os ikke at have kontrol ved grænsen, meld os da ud af schengen eller for den sags skyld ud af EU. !, ( som koster Danmark ca. 20 milliarder årligt. ) Norge klarer sig fint uden, vi må have ændret Danmarkistan , så det bliver til Danmark igen.!!!! Hvad godt har EU givet os ??????? Udgifter og besværligheder med love , bureaukrati , tyvebander / mordere, narko , menneskesmuglere , østeuropæiske løntrykkere og bekvemmelighedsflygtninge, med meget mere, ??
  Hvad med at få ryddet op i Sandholmlejren , og få smidt de folk ud med samme , der har fået afslag på opholdstilladelse, ( det koster 200.000 om året pr. Person at have dem gående ) , folk rejser jo den halve jord rundt for at stikke snablen i de åbne offentlige kasser. Og alle , omkring de 100 %, er bekvemmelighedsflygtninge ( økonomiske pirater ).
  Hvad med at få hjemsendt kriminelle udlændinge der ikke har Dansk statsborgerskab. ???
  Hvad med at give alle udlændinge der får Dansk statsborgerskab, en klausul I borgerskabet, hvor hvor det kan annulleres ved kriminalitet. ( erfaringerne har vi fra palæstinenserne ,der fik statsborgerskab, hvor de fleste er kriminelle nu, og ikke kan udvises. )
  Hvad med at lytte lidt mindre efter div. Menneskerettigheds organisationer samt godhedsindustrien, de fleste lande som er medlemmer ,efterlever dem ikke . Hvis det er til Danmarks TARV , skal man ignorere disse organisationer totalt .!!!!!
  Hvad med at ophæve racisme paragraffen, det kan IKKE være rigtig at man IKKE må håne muslimerne, når nu muslimerne IKKE straffes for håne Danskerne ( landets etniske befolkning , så længe det varer. )
  Hvad med totalstop for muslimsk indvandring .??
  Hvad med at give rigtige asylansøgere midlertidig opholdstilladelse, og så ud af klappen så snart de ferierer i deres hjemlande, eller har mulighed for at bo der.
  Hvad- Hvad – med…….
  Verden forøges med over 80 millioner fattige mennesker hvert eneste år, ( svarende I størrelse til et NYT TYSKLAND , hvert eneste år. ) de fleste fødes i åben konflikt med deres egen eksistensgrundlag. Det kan IKKE være meningen , at lille Danmark skal vedblive med at brødføde en stor del af disse mennesker, derfor stop al hjemlig og udenlandsk
  U -landsbistand. !
  Og hvad med at få stoppet de krige vi deltager i , landet har på samme måde som USA ,IKKE råd til disse former for luxus uskejelser.
  Den Danske regering bruger ufattelig mange milliarder til unødvendige ting, såsom lige for at nævne een ting, at opbringe pirater , og sige til dem det må I ikke, og derefter løslade dem igen. Sænk dog bådene med mand og mus.
  Jeg tror IKKE at folk forstår , hvorfor de skal holde for med de nye stramninger, når man ødsler formuer væk.

 2. Af Lars Hansen

  -

  Flot indlæg som sætter dagens pinlige leder i Berlingske Tidende ind i dens rette sammenhæng. Nej der er intet, som vil passe DF bedre end EU´s totale sammenbrud. Men er virkelig også, hvad V, K, S og SF ønsker?

  Det er det nok ikke vel? Og i så fald er det altså på høje tide, at disse partier tager sig sammen til at forsvare det EU, som de på papiret er varme tilhængere af. Også selvom det evt. måtte koste nogle tabte stemmer til DF.

  Som det blev sagt af en europæisk politiker i denne debat (kan ikke huske hvem), så er det ikke EU´s fjender i Danmark, der er problemet, men EU´s venner.

 3. Af T. Sørensen

  -

  Hvis nu EU parlamentarikerne fløj noget mindre og kørte i bil noget mere, ville de opdage at der kører rigtig mange mystiske typer rundt på europas motorveje. Og vi kører allesammen helt uantastet rundt og kan principielt lave hvad som helst, bare vi ikke kører for hurtigt. Personligt nyder jeg turen til Sydfrankrig og middelhavet 4-5 gange om året i bil. Det ville være helt på sin plads med grænsekontrol til Tyskland og Frankrig. Der er rigtig meget at holde øje med. Men når man er så direkte højrøvet og ikke vil bøje sig ned og se efter hvad der foregår, men i stedet flyve hen over det hele i 10km højde. Så ser man ikke og hører man ikke. Så er alt i skønneste orden. Og så finder man sig gladeligt i ekstra kontroller i lufthavnene. Lad det samme ske på jorden, hvor vi andre bor og bevæger os. EU er et virkeligheds fjernt elfenbenstårn, der lever sit eget liv. Så må borgerne affinde sig med den kriminalitet, der følger med de åbne grænser. Spørg alle dem der har været udsat for vold, drab, røverier og tyverier. Med eller uden schengen aftaler, så trænges der til en opstramning i allerhøjeste grad. Her og nu.

 4. Af Mikkel Munck

  -

  Kære Kristian Mouritzen

  Jeg håber så inderligt, at du også tager debatten med dagens lederskribent på Berlingske.

  Vedkommendes pinlige leder, der åbenlyst tjener et politisk sigte frem for et tilsvarende journalistisk, burde være lederkollegiet en kærkommen anledning til skærpe kravene til sine skribenters formåen.

  Og tak for en god blog.

  Mvh.

 5. Af Knud Madsen

  -

  Hvad jeg vil med det EU, jeg så helhjertet har støttet fra dag 1??
  Jeg vil have, at vi melder os ud, jo før jo bedre.

  Vi skal ikke dikteres at fylde vort land op med nassende muhamedanere og skældes ud af denne Barosso, repræsentant for et land med den sløjeste gøglerøkonomi.
  Jeg troede, at alle lande i EU skulle trække på samme hammel og i fællesskab opføre sig ordentligt ift nogle fælles regler bl.a. om økonomi. Det har så vist sig, at vi og måske nogle få andre lande skal være dukse og have på puklen ved mindste anledning af flertallet af mere eller mindre slyngelagtige repræsentanter fra de andre lande.
  Lad os komme ud snarest muligt ligesom vi bør forlade FN, der nu ledes af lande med et overordentligt blakket forhold til demokrati og menneskerettigheder, samtidig med at de håner os for bagateller som næppe eksisterer i virkeligheden. Når man seriøst sætter Gadaffi til at lede menneskerettighedskommissionen, eller hvad det nu hedder, så er det jo helt og totalt til nar og grin.

 6. Af peter g

  -

  @Knud Madsen

  “Når man seriøst sætter Gadaffi til at lede menneskerettighedskommissionen, eller hvad det nu hedder, så er det jo helt og totalt til nar og grin.”

  Ja. Det er lige så absurd som at have Skaarup som formand for folketingets retsudvalg.

 7. Af Lars Helbo

  -

  Jeg enig med Lars Hansen og Mikkel Munck: God blog, der står i tydelig kontrast til en pinligt svag leder. Men sidstnævnte er måske typisk for de mange danskere, der endnu ikke har forstået alvoren i denne sag – måske pga. manglende sprogkundskaber, som forhindrer dem i at læse udenlandske nyheder og kommentarer.

  Men det væsentlige er naturligvis, om regeringen, V og K har forstået budskabet? Det har de nu nok. Jamen, hvordan vil de så slippe ud af klemmen? For man kan jo ikke indføre det her, hvis man vil have noget som helst ud af det danske formandsskab. Og det handler om symboler, ikke om paragraffer. Derfor er det ikke et spørgsmål om at tilpasse forslaget, det skal helt af bordet.

  Jeg noterer mig, at det “kun” er Kristian Jensen, der udadtil har forsvaret aftalen. Måske vil Løkke ikke binde sig for fast. Jeg noterer også, at LA ifølge eget udsagn blev “smidt ud” fra forhandlingerne og at de ikke har sagt noget som helst offentligt om grænsekontrol. Heri kunne der være en mulighed (eller måske endda en plan?). Der er vel ingen, der tror på, at VKO kan bevare flertallet ved et valg; men VK kan jo håbe at få flertal med LA. Ville man sikre, at dette forlig mistede flertallet – selv hvis regeringen kan fortsætte?

 8. Af K. Jensen

  -

  Peter G.
  Godt af vi har en Skaarup, der ligesom jeg ikke forstår, at hjemmerøverier, voldtægt m.m. ikke skal give mere end 2 års fængsel.

 9. Af kim laursen

  -

  Har vi stadig råd til EU?

  Det optimale for Danmark var træde ud af EU og opnå en frihandsaftale som Norge, Schweiz og Grønland har. Derved ville Danmark kunne spare optil 30 mia. kr. pro anno i landbrugsstøtte og frigøre en arbedjskraftsressource i dens bedste på optil 150.000 underskudsgivende “landmænd”.

  Det vil virkelig batte noget og få økonomien i balance i 2020!

 10. Af Anne A

  -

  Norge har en EØS-aftale, som den betaler for, 15 mia norske kroner fra 2009-2014. Se her :
  http://www.regjeringen.no/nb/sub/europaportalen/eos-midlene.html?id=115262

  En EØS-aftale betyder, at meget af Norges lovgivning er bestemt af EU – uden Norges indflydelse. Hvis DK skal ud af EU, vil DK vel kunne vælge at søge om en associeringsaftale, som mellem- og nordafrikanske lande har:
  http://www.eu-oplysningen.dk/leksikon/alle/publ005/

 11. Af peter g

  -

  @K. Jensen

  Der er mange ting Skaarup ikke forstår. Først og fremmest Grundlovens

  § 3
  Den lovgivende magt er hos kongen og folketinget i forening. Den udøvende magt er hos kongen. Den dømmende magt er hos domstolene.

  jf. DF’s sidste prøveballon mht. at smide folk ud uden dom.

 12. Af Jesper H

  -

  Hvad vi skal med EU – UD – helt uD!

  Danskerne er blevet forført – da de indmeldte sig i EF.

  Schlüter – udtalte – findes på nettet “UNIONEN ER STENDØD”

  Fordi man passerer Øresundbroen – uden at spotte – det svenske Toldvæsen – hvilken rettesnor er det -???!

  Hvis man passerer dagligt – vil man kunne spotte – 3-4 hundrede – illegale indvandere – iflg. dansk politi – der intet kan/må stille op.
  Nok mere relevant – end en privat observering.
  ———————————–
  TV 2 Station 2 – følger ofte – herboende udlændinge – der flot kører med udenlandske nummerplader – har ikke betalt
  registreringsafgifter – desuagtet de har boet her i flere år.
  Ulovlige hundehvalpe – menneskesmuglere i stribevis!
  ——————————-
  Hvis den kontrol foranstaltning – kunne blive en daglig foreteelse – ville meget været vundet.
  ——————————
  Det handler om flere hundrede tusinde kroner -Statskasssen – går glip af – pr. gang.

  De færreste har kassen med – så bliver vognen kørt op på
  FEJEBLADET.

  Man kan undre sig over- hvor Ukrainere – Lettere – Polakker osv.
  har 2-5 hundrede tusinde kroner fra – næste dag – når de afhenter vognen.

  Den frie bevægelighed – er et STUNT – !

  Det er den frie “kriminelle VERDEN” der er opstået via EU.

 13. Af K. Kålund

  -

  “Hvad vil vi med EU?” Det spørgsmål er egentlig forkert. Det burde være: Hvor meget EU vil vi? For ingen kan vel ønske sig andet end frihandel over grænserne. Og mange tværnationale aftaler kan også være gode. Men herfra til en overstatslig konstruktion er der meget langt.

  Jeg tror at hvis EU skal overleve, og det skal det såmænd nok i en eller anden form, må EU ændre mål. Det nytter ikke noget med den indstilling, at enten tager man hele pakken, eller ingen ting.

  EU bør være et a la carte tilbud, hvor den enkelte nation kan sammensætte sit medlemsskab ud fra lokale forudsætninger. For nogle nationer kan f.eks. Euroen være en udmærket ting, for andre slet ikke.

  Det samme gælder Schengensamarbejdet. Det ville klæde EU-kommissionen ikke at reagere så hysterisk på den nye danske toldkontrol. Det ville give EU et mere demokratisk og sympatisk image, hvis reaktionen havde været en fortåelse for, at ikke alle nationer nødvendigvis skal deltage i Schengensamarbejdet.

 14. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Vi skal ud af EU, og have en handelsaftale!
  Vores EU medlemsskab, holder på at ödelägge landet!

  M.v.h.

 15. Af Jesper Karlsen

  -

  “Men alvoren er tilstede i det her, fordi kommissionens formand, José Barosso, reagerer så hårdt, som han gør. Han reagerer ikke kun, fordi han er ansat til at forsvare EU, men han reagerer også, fordi netop Schengen-samarbejdet bliver udfordret lige nu,,

  baroso reagere sådan over for danmark udelukkende fordi vi er et lille bitte land på lidt over 5.000.000 borgere . vores fremtidige toldkontrol vil ikke være større eller mere omfattende end vi ser ved grænsen når vi kører ind i sverige og tyskland .

  Ligeledes har frankrig jo presset hårdt på for at øge deres toldinsats omkring grænserne.

  Så mon ikke barosos vrede blot kommer ud nu fordi her er et land der er så småt at han kan tæve løs som han vil. Det tænker jeg qua vi ikke gør noget mange andre lande omkring os gør.Som en anden skriver ,kom ned fra jeres flyvere og elfenbenstårn.Lev med borgerne …det er jo derfor mange af os ikke kan fordrage de føderale i EU. Der er EU og så er der borgerne.

 16. Af Thomas H Jensen

  -

  Kristian Mouritzen: Jeg tror du misforstår det her. Tanken er vel, at vi parkerer et par toldere ved grænsen. Hvis de så ser en personbil med nogle mistænkelige typer, så spørger de om formålet med deres ophold i Danmark er at bedrive kriminalitet.

  Hvis svaret er “ja” kan vi så afvise de kriminelle allerede ved grænsen, og alle vi danskere vil så gå en mere tryg og sikker fremtid i møde.

  Eller også kan vi kombinere det med aftalen om administrative udvisninger, og blot administrativt udvise alle der dukker op ved vore grænser i biler med polske nummerplader.

  Men jeg er sikker på, at Pia og Co. nok kan bruge dette til at puste til fremmedfrygten og score et ekstra mandat eller to ved de næste par valg. Det er blot en skam at hendes bonkammerater i VK ikke tør sige fra. Man kan jo åbenbart ikke købe magten for dyrt.

  Til alle jer der vil reducere EU til en frihandelszone. Det er da smart tænkt! Så kan danske virksomheder med høj skat, høje lønninger, høje krav til arbejdsmiljø og høje miljøkrav jo konkurrere på helt lige fod med deres SydEuropæiske konkurrenter, der ikke just er tynget af de samme regelsæt.

  Se det vil sikre skattegrundlaget for den danske velfærdsstat!

  Eller vi kunne jo melde os helt ud, og så se murene gå op ved den tyske grænse. Så slipper vi for alle de kriminelle udlændinge og kan passe os selv. Hurra for det.

  Godt nok ville vi jo nok løbe ind i et mindre finansielt problem, idet langt over halvdelen af den danske nations eksport sker til andre EU lande, og den eksport så ville gå fløjten. For eksempel eksporterer vi i år for over 100 mia kr til Tyskland, men de penge kan vi jo nok godt klare os uden.

  Når blot vi får lukket grænserne for de kriminelle ØstEuropæere.

 17. Af Jesper Karlsen

  -

  Thomas Hansen.

  Drop nu den med murene , og drop at sætte dem du er uenige med i bås som mindre begavet, blot fordi de ikke vil det samme som dig. Som EU tilhænger bør du vide at den for for arogance aldrig har hjulpet EU på vej , det er netop den så mange tager afstand fra .

  Dernæst var der mure omkring danmark i 1600 tallet eller i 1700 tallet ? 2 århundreder ud af mange hvor vi som søfartsnation handlede med endog rigtig mange lande…

  og kunne det forestilles at danmark ,der har gode diplomatiske fobindelser ude i verden. Som ligeledes har haft det i over et århundrede nu, kunne lave vores egen frihandels aftaler hvis det skulle gå så galt at danmark ikke kunne lave en aftale ligenende den norge har .

  Du må skelne imellem modstand imod en stor europæisk nation og det at ville lukke sig inde i en borg med 5.400.000 mennesker.

  Desuden er det mange årtier siden danmark har kunnet konkurere med nogen som helst på prisen. Danmarks kunder vælger os ikke for prisen men kvaliteten.

 18. Af Karl Wilders

  -

  Danskerne er for dumme til at se, at EU allerede er doedt.

  Der er paa ingen maade en chance, for at EU overlever EUROens forfald.

  Det er allerede sket….vi sidder alle i ventesalen og venter paa det foerste nyfoedte barn; – udenfor EU……..year zero; – en nystart for den vestlige civilisation.

 19. Af Henrik Jørgensen

  -

  Jeg er stadig chokeret over, at de danske medier (med enkelte undtagelser – tak, Kristian) i den grad har negligeret denne historie.

  Som det glimrende opsummeres forholder det sig enten således, at aftalen reelt set er vælgerbedrag eller at VK vitterligt sætter Schengenaftalen i fare.

  Hvis man er i tvivl om, hvordan aftalen skal fortolkes i DF-øjne, kan man passende læse Søren Espersens blog på JP, hvor han fryder sig over endnu et skridt på vejen ud af EU.

  Forholder det sig virkelig således, som Espersen og DF prædiker, er det meget alvorligt. Alvorligt for EU, Danmark og Europa. Hvis DK som det første land, vælger at trodse Schengenaftalen, og oven i købet på dette grundlag, vil det være en åben invitation for andre medlemsstater at gøre det samme.

  Derfor reagerer Barroso så skarpt – og derfor bør danske politikere nøje overveje om de går ind for EU-projektet eller ej, når der drives “realpolitik” med den yderste højrefløj.

 20. Af Finn Bjerrehave

  -

  Vi vil ikke noget, da Danskerne altid har stået på to ben, et i hver lejr, og så kommer vi ingen veje.
  Hvor skal vi hen, EU modstanderne har ikke forbedringer, og vi andre må lide ikke at have indflydelse, altså stå ret og sige tak og ligesom Norge forstå vi desværre ikke ønsker indflydelse på vores Europæiske liv handel og levned.
  Bare se de politikere i EU parlamentet, der ugentligt om torsdagen optræder i DR2 Clement show, vi alle misunder politikere der starter Week-enden Torsdag, og glæden ved at komme hjem overstiger glæden ved indflydelse i EU.
  Jeg personligt ønsker 50-50-% i fordelingg af den politik som i dag hedder 70-30., men det er jo ønsketænkning.
  EU er et produkt af krigsmagere som lagde kniven på hylden, og samarbejdet der skulle lægge uenighed bag sig, og det er trods alt lykkedes, men fremtiden skal vi selv 100% deltage i hvis vi ønsker noget for vores børn.
  Tak for 100% EU.Finn Bjerrehave Vig

 21. Af Søren Farup

  -

  Kære Kristian Mouritzen

  Hvad vil vi med EU, spørger du i anledning af DFs forlig om grænsekontrol – og så filosoferer du lidt om, hvorvidt DF har fået, hvad de tror at have fået, eller om de er blevet snydt, så vandet driver.
  At du er en helhjertet tilhænger af EU og det babyloniske tusindårsrige dette monstrøse politiske bygningsværk billedliggør i hovederne på naive sjæle, kan der vist ikke være nogen tvivl om – det præger i høj grad din mangelfulde filosoferende analyse.
  For det første er det jo indlysende, at uanset hvad ellers DF forestiller sig, så er det ikke, at regeringen er villig til at gå videre med grænsekontrollen, end det der er inden for traktatens rammer. At tro andet ville være fuldkommen idiotisk, og heller ikke DFs politikere er som bekendt fuldkomne.
  Hvad DF fuldkommen har opnået, er at sætte spørgsmålet om landets (og landenes) grænser på dagsordenen – så i den henseende er slaget vundet for DF, ikke mindst takket være Barossos, Hedegaards og andres (heriblandt dig selv) umådelige interesse i sagen.
  Uanset hvorledes en eventuel grænsekontrol vil forme sig, så er DF i hvert fald ikke blevet snydt.
  At sagen overhovedet giver anledning til storm, er kun et udtryk for EUs vakkelvorne situation.
  Det kan du sikkert godt indse – og du bør i dine fremtidige analyser forholde dig til EU-konstruktionens faldefærdige tilstand, såvel økonomisk som politisk.
  Det vil ikke mere være muligt at få tandpastaen ind i tuben igen – således er virkeligheden!
  Jeg for min del applauderer situationen, omend store omvæltninger og megen trængsel venter forude.
  Din fuldstændig meningsløse slutkommentar om investeringer i en broforbindelse til 39 mia. kontra 300 mio. til grænsekontrol, er til gængæld så idiotisk, at sætningen om fravær af fuldkommen idioti, måske skulle modificeres.
  Jeg tror imidlertid den kan tilskrives din EU-forgudelse, således kan sætningen bestå uantastet, når sløret falder fra dine øjne.

  Venlige hilsner

  Søren Farup

 22. Af Kim Goltermann

  -

  Hvad vil vi med EU?

  Den er for nem. Vi vil af med EU!!

 23. Af Ulf Timmermann

  -

  Jeg mødte min anden jødiske ven, J., amerikaner fra New York City, i bebyggelsen herude i bjergene her til morgen, og der udspandt sig følgende samtale – bl.a.:

  – I am going to Shanghai tomorrow, to attend a meeting with a high ranking Danish official to China.
  – Oh, what is he going to talk about, the mutual trade and investments between your two countries?
  – I don’t know. I attend because I want to find out, if possible, if he is here to serve Danish or US interests. As The Man says, you gotta serve somebody.
  – What?
  – Don’t you know, that Denmark is the most loyal among all your loyal poodles? We follow you eagerly into any war you come up with, including climate talks, whatever.
  – I didn’t know that.
  – Yes, that’s their problem.

 24. Af Morten Dreyer

  -

  Kristian – du nævner:
  “Men alvoren er tilstede i det her, fordi kommissionens formand, José Barosso, reagerer så hårdt, som han gør. Han reagerer ikke kun, fordi han er ansat til at forsvare EU, men han reagerer også, fordi netop Schengen-samarbejdet bliver udfordret lige nu, og at han mener, at det er nødvendigt at stå sammen, hvis ikke hele fundamentet for EU skal falde væk – nemlig den frie bevægelighed for varer og personer på tværs af grænserne i EU.”

  Mon ikke José Barosso reagere fordi der er alvorlige problemer med netop grænsekontrollen. I følge Die Welt, som ikke plejer at løbe med halve vinde, så er den tyske Indenrigsminister helt med på, at der bør oprettes grænsekontrol mod syd.

 25. Af Kristian Mouritzen

  -

  Kære Morten
  Jeg er overbevist om, at Barosso har det i baghovedet. Die Welt har den seneste tid haft en del netop på det spørgsmål, og diskussionen foregår med mange ubekendte faktorer p.t.

 26. Af D. Christensen

  -

  EU skal bare smides i historiens skraldespand, ligesom Folkeforbundet. EU har bidraget med kun negative ting for almindelige mennesker. Vi får lov til at betale til korrupte politikere og mafiosi syd for alperne. Egentlig burde EU deles i to af indlysende grunde; en cisalpinsk og en transalpinsk organisation. Lutheransk samfundstænkning er på mange måder modsat den katolske. De protestantiske lande vil klare sig betydeligt bedre uden den katolske klods om benet.

 27. Af soren majgaard

  -

  Svaret på dit spørgsmål er naturligvis, at vi ønsker så meget vi kan, der er til vores fordel og så lidt som muligt til vores bagdel. Derfor de 4 forbehold til din orientering. Vi bryder os nemlig ikke om at blive klapset af. Især ikke i den bare. Og slet ikke af et EU, der er dømt totalt urealistisk på sigt i den nuværende form af den indsigtsfulde amerikanske økonom og nobelpris modtager Milton Friedman og flere andre.. Piigs- landene har det allerede ikke så godt og Belgien, der er EU hovedsæde kunne gå helt i opløsning, da det allerede er umuligt at regere. Der skal meget lidt til at vælte landet. Gældskrisen mener Finansministeren i Holland kan blive alvorligere end finanskrisen 2008. Men når man hælder 110 milliarder euros ned i et bundløt hul i Grækenland, skal man ikke forvente at få dem tilbage nogensinde. Det bliver den dominobrik, der snart vil vælte hele læsset.

 28. Af peter kocsis

  -

  Berlingskes Leder læser ikke egen avis!!!

  Berlingskes leder 16.5. hævder , at den af regeringen og DF indgåede grænsekontrol aftale ” udtrykkeligt bygger på, at den holder sig indenfor Schengen-samarbejdets regler.” Imidlertid påviser journalist Ole Bang Jensen i samme avis på side 12, at aftalen, der indebærer faste kontrolanlæg og permanent overvågning, er et klokkeklart brud på Schengen-reglerne, der eksplicit forbyder disse kontrolforanstaltninger. Det ville klæde avisens ledere, om man anskaffede sig i det mindste et minimum af viden om de emner, man behandler.

 29. Af peter kocsis

  -

  DF vil bemande 4-5 af de mest brugte grænseovergange til Tyskland.
  Men hvad hvis horderne af østeuropæiske lommetyve tager en lille omvej og kører ind i eller forlader landet via en af de andre veje,der skærer grænsen?
  Næ, venner, det eneste der hjælper her, ville være at genopførte Dannevirke i en moderniseret version med minefelter, elektriske hegn og voldgrave med hajer.Dette ville selv den mest forhærdede østeuropæiske asylsøger have respekt for!

 30. Af lb jens

  -

  Hvad skal vi med fejlkonstruktionen EU?

 31. Af Ulf Timmermann

  -

  Lyd- og klientlandets status og vilkår – en røffel til Søren Espersen:

  http://politiken.dk/indland/ECE1283575/df-politiker-fik-en-roeffel-af-usas-ambassadoer/

 32. Af peter g

  -

  @peter kocsis, 16. maj 2011 kl. 20:36

  Prøver du på at være ironisk? DF ville jo hellere end gerne. Og med deres salami-taktik, og VK’s totale udsalg af ALT, lad os se hvad der sker om et år eller to, såfremt det nuværende regerende sammenrend ikke bliver smidt ud efter valget. Og selv med S SF er jeg usikker, for de følger bare Pia alligevel.

Kommentarer er lukket.